Description
Een hartige ovenschotel met aardappelen, spek, kaas en zure room, gebakken tot in de perfectie.
Ingredients
Scale
- 6 middelgrote aardappelen, gekookt en geprakt
- 120 gram spek, gebakken en verkruimeld
- 1 kopje geraspte cheddar kaas
- 1/2 kopje zure room
- 1/4 kopje melk
- 2 eetlepels boter, gesmolten
- 1/4 theelepel zout
- 1/8 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels gehakte groene uien, voor garnering
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in een grote kom de geprakte aardappelen, de helft van het spek, de helft van de kaas, zure room, melk, gesmolten boter, zout en peper.
- Schep het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi met de resterende kaas en spek.
- Bak 20-25 minuten, of totdat de kaas gesmolten en bubbelend is.
- Garneer met gehakte groene uien voor het serveren.
Notes
- Gebruik Russet aardappelen voor het beste resultaat.
- Zorg ervoor dat de aardappelen volledig gekookt zijn voor het prakken.
- Voeg eventueel extra kruiden toe naar smaak.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 3g
- Sodium: 450mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 30g
- Fiber: 4g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: aardappelovenschotel, tweemaal gebakken aardappel, comfort food, kaas, spek