Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Grilled Lobster Tails with Herb Butter Sauce

Heerlijke gegrilde kreeft: 7 minuten top


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Sappige kreeftenstaarten gegrild met een smaakvolle kruidenbotersaus.


Ingredients

Scale
  • 2 grote kreeftenstaarten
  • 100 gram ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • 1 citroen, gehalveerd
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Maak de kreeftenstaarten schoon. Snijd de bovenkant van de schaal open, van de staart tot de waaier.
  2. Trek de schaal voorzichtig open en haal het vlees eruit, maar laat het aan de staart vastzitten.
  3. Leg het kreeftenvlees terug in de geopende schaal.
  4. Smelt de boter in een kleine pan. Voeg knoflook, peterselie, dille en dragon toe. Roer goed door.
  5. Breng de gegrilde kreeftenstaarten op smaak met zout en peper.
  6. Grill de kreeftenstaarten op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten per kant, of totdat het vlees ondoorzichtig is.
  7. Bestrijk de kreeftenstaarten halverwege het grillen met de kruidenboter.
  8. Serveer de gegrilde kreeftenstaarten met de resterende kruidenboter en citroenpartjes.

Notes

  • Zorg ervoor dat je verse kreeft gebruikt voor de beste smaak.
  • Pas de grilltijd aan op basis van de grootte van de kreeftenstaarten.
  • Je kunt ook een grillpan gebruiken als je geen buiten gril hebt.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Grillen
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 kreeftenstaart
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 2 g
  • Sodium: 300 mg
  • Fat: 30 g
  • Saturated Fat: 18 g
  • Unsaturated Fat: 12 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 5 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 40 g
  • Cholesterol: 200 mg

Keywords: kreeft, gegrild, kruidenboter, zeevruchten, recept