Description
Sappige kreeftenstaarten gegrild met een smaakvolle kruidenbotersaus.
Ingredients
Scale
- 2 grote kreeftenstaarten
- 100 gram ongezouten boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
- 1 citroen, gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Maak de kreeftenstaarten schoon. Snijd de bovenkant van de schaal open, van de staart tot de waaier.
- Trek de schaal voorzichtig open en haal het vlees eruit, maar laat het aan de staart vastzitten.
- Leg het kreeftenvlees terug in de geopende schaal.
- Smelt de boter in een kleine pan. Voeg knoflook, peterselie, dille en dragon toe. Roer goed door.
- Breng de gegrilde kreeftenstaarten op smaak met zout en peper.
- Grill de kreeftenstaarten op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten per kant, of totdat het vlees ondoorzichtig is.
- Bestrijk de kreeftenstaarten halverwege het grillen met de kruidenboter.
- Serveer de gegrilde kreeftenstaarten met de resterende kruidenboter en citroenpartjes.
Notes
- Zorg ervoor dat je verse kreeft gebruikt voor de beste smaak.
- Pas de grilltijd aan op basis van de grootte van de kreeftenstaarten.
- Je kunt ook een grillpan gebruiken als je geen buiten gril hebt.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Grillen
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 kreeftenstaart
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 2 g
- Sodium: 300 mg
- Fat: 30 g
- Saturated Fat: 18 g
- Unsaturated Fat: 12 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 5 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 40 g
- Cholesterol: 200 mg
Keywords: kreeft, gegrild, kruidenboter, zeevruchten, recept