Description
Een frisse en smaakvolle salade met spaghetti, groenten en een Griekse dressing.
Ingredients
Scale
- 250 gram spaghetti
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 100 gram zwarte olijven, gehalveerd
- 100 gram feta, verkruimeld
- Voor de dressing: 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel oregano, zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Meng in een grote kom de gekookte spaghetti met de rode paprika, komkommer, rode ui, zwarte olijven en feta.
- Klop in een klein kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en meng goed.
- Laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voordat je hem serveert.
Notes
- Voeg eventueel cherrytomaatjes toe voor extra kleur en smaak.
- Serveer als lunch of bijgerecht.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Salade
- Method: Koken
- Cuisine: Grieks
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 5
- Sodium: 600
- Fat: 20
- Saturated Fat: 5
- Unsaturated Fat: 15
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 55
- Fiber: 6
- Protein: 15
- Cholesterol: 30
Keywords: Griekse spaghetti salade, pastasalade, vegetarische salade, zomerse salade, snelle salade