Description
Malse Griekse kipgehaktballen geserveerd met romige zelfgemaakte tzatziki saus.
Ingredients
Scale
- 500 g kipgehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde munt
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- Voor de tzatziki:
- 1 komkommer
- 250 g Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el verse munt, fijngehakt
- 1 el verse dille, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng in een grote kom het kipgehakt, ei, paneermeel, ui, knoflook, oregano, munt, zout en peper.
- Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar, ongeveer 10-12 minuten.
- Rasp voor de tzatziki de komkommer en druk het overtollige vocht eruit.
- Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, munt, dille, olijfolie, zout en peper.
- Serveer de Griekse kipgehaktballen warm met de zelfgemaakte tzatziki saus.
Notes
- Je kunt de gehaktballen ook in de oven bakken op 180°C gedurende 15-20 minuten.
- Serveer met pitabrood, rijst of een salade.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Grieks
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 450mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 6g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 2g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Griekse kipgehaktballen, tzatziki, kip, Grieks, hoofdgerecht