Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Greek Beef Orzo Jouvetsi

Greek Beef Orzo Jouvetsi: Verrukkelijke Smaak


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 30 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijk Grieks stoofgerecht met rundvlees en orzo.


Ingredients

Scale
  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g gepelde tomaten, uit blik
  • 500 ml runderbouillon
  • 200 g orzo
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt, voor garnering

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundvlees toe en bak rondom bruin.
  3. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is.
  5. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  6. Doe de gepelde tomaten, runderbouillon, oregano en tijm in de pan.
  7. Breng aan de kook en voeg het rundvlees weer toe.
  8. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen voor 1,5 tot 2 uur, of tot het vlees gaar is.
  9. Voeg de orzo toe aan de pan en roer goed door.
  10. Laat nog 10-15 minuten sudderen, of tot de orzo gaar is en de saus is ingedikt.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals wortelen of paprika.
  • Voor een romigere textuur kun je een scheutje room toevoegen aan het einde.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 2 uur 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoofpot
  • Cuisine: Grieks

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 25 g
  • Saturated Fat: 8 g
  • Unsaturated Fat: 17 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 45 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 35 g
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: Grieks, rundvlees, orzo, stoofpot, jouvetsi