Description
Een heerlijk Grieks stoofgerecht met rundvlees en orzo.
Ingredients
Scale
- 1 kg rundvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g gepelde tomaten, uit blik
- 500 ml runderbouillon
- 200 g orzo
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt, voor garnering
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg het rundvlees toe en bak rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Doe de gepelde tomaten, runderbouillon, oregano en tijm in de pan.
- Breng aan de kook en voeg het rundvlees weer toe.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat sudderen voor 1,5 tot 2 uur, of tot het vlees gaar is.
- Voeg de orzo toe aan de pan en roer goed door.
- Laat nog 10-15 minuten sudderen, of tot de orzo gaar is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals wortelen of paprika.
- Voor een romigere textuur kun je een scheutje room toevoegen aan het einde.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 2 uur 15 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoofpot
- Cuisine: Grieks
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 25 g
- Saturated Fat: 8 g
- Unsaturated Fat: 17 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 45 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 35 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: Grieks, rundvlees, orzo, stoofpot, jouvetsi