Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Goudgebakken Gnocchi met Gekarameliseerde Uien & Gruyère

Goudgebakken Gnocchi: 40 Min. Zalige Troost


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 2-3 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Dit recept combineert goudbruin gebakken gnocchi met zoete gekarameliseerde uien en romige gesmolten gruyèrekaas. Het is een eenvoudig eenpansgerecht, perfect voor een snelle maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 500g gnocchi
  • 2 grote uien, in dunne ringen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100g gruyèrekaas, geraspt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en bak ze ongeveer 15-20 minuten, of totdat ze zacht en gekarameliseerd zijn. Roer af en toe.
  3. Voeg de balsamicoazijn toe aan de uien en roer goed. Bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de gnocchi toe aan de pan met de uien. Bak 8-10 minuten, of totdat de gnocchi goudbruin en knapperig is. Roer regelmatig.
  5. Strooi de geraspte gruyèrekaas over de gnocchi en uien. Dek de pan af en laat de kaas smelten (ongeveer 2-3 minuten).
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Gebruik verse gnocchi voor het beste resultaat.
  • De kooktijd van de gnocchi kan variëren per merk.
  • Voeg eventueel wat knoflook toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/2 recept
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 600mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 65g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 20g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: gnocchi, gekarameliseerde uien, gruyère, eenpansgerecht, vegetarisch