Description
Kruidige en zoete gingerbread koekjes, perfect voor de feestdagen.
Ingredients
Scale
- 225 g ongezouten boter, zacht
- 175 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 groot ei
- 60 ml melasse
- 1 theelepel vanille-extract
- 450 g bloem
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
Instructions
- Klop de boter en suiker romig in een grote kom.
- Klop het ei, de melasse en het vanille-extract erdoor.
- Meng in een aparte kom de bloem, gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, bakpoeder en zout.
- Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte ingrediënten en mix tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in tweeën, wikkel in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed bakplaten met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 0,5 cm dikte.
- Steek vormpjes uit het deeg.
- Leg de koekjes op de voorbereide bakplaten.
- Bak 8-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze decoreert.
Notes
- Je kunt het deeg tot 3 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
- De baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de koekjes.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150
- Sugar: 10g
- Sodium: 50mg
- Fat: 7g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 3g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 1g
- Protein: 2g
- Cholesterol: 25mg
Keywords: gingerbread, koekjes, gember, feestdagen, bakken