Description
Gezonde chocolade pannenkoeken voor ontbijt of brunch.
Ingredients
Scale
- 100g volkorenmeel
- 2 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 150ml melk (of plantaardige melk)
- 1 el honing of ahornsiroop
- 1 el olie
- Optioneel: stukjes chocolade
Instructions
- Meng bloem, cacaopoeder en bakpoeder in een kom.
- Klop in een andere kom het ei, melk, honing en olie door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Meng tot een glad beslag.
- Voeg eventueel stukjes chocolade toe.
- Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur.
- Schep een lepel beslag in de pan voor elke pannenkoek.
- Bak ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Herhaal tot het beslag op is.
Notes
- Serveer met vers fruit of yoghurt.
- Pas de hoeveelheid zoetstof aan naar smaak.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 2 pannenkoeken
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 150mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 3g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 4g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: gezond, chocolade, pannenkoeken, ontbijt, recept