Description
Gezonde Pecannoot Banaan Brood Muffins met Griekse Yoghurt zijn een heerlijke en voedzame traktatie. Deze muffins combineren de natuurlijke zoetheid van bananen met de knapperigheid van pecannoten en de romigheid van Griekse yoghurt voor een bevredigend ontbijt of snack.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe bananen, gepureerd
- 1/2 kopje Griekse yoghurt
- 1/4 kopje gesmolten kokosolie
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopjes volkoren bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zuiveringszout
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 kopje gehakte pecannoten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinvorm in of bekleed deze met papieren muffinvormpjes.
- Meng in een grote kom de gepureerde bananen, Griekse yoghurt, gesmolten kokosolie, eieren en vanille-extract.
- Voeg in een aparte kom de volkoren bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en kaneel samen.
- Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot alles net gecombineerd is. Roer de gehakte pecannoten erdoor.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak 18-22 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van een muffin wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Gebruik zeer rijpe bananen voor de beste smaak en zoetheid.
- Je kunt walnoten of andere noten gebruiken in plaats van pecannoten.
- Voor een zoetere muffin kun je een eetlepel honing of ahornsiroop toevoegen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Ontbijt/Snack
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 muffin
- Calories: ongeveer 200 kcal
- Sugar: ongeveer 10g
- Sodium: ongeveer 150mg
- Fat: ongeveer 10g
- Saturated Fat: ongeveer 5g
- Unsaturated Fat: ongeveer 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 25g
- Fiber: ongeveer 3g
- Protein: ongeveer 5g
- Cholesterol: ongeveer 40mg
Keywords: muffins, banaan, pecannoot, Griekse yoghurt, gezond, ontbijt, snack, volkoren