Description
Gezonde groentekroketten uit de oven.
Ingredients
Scale
- 500 gram gemengde groenten (bijv. wortel, courgette, bloemkool)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram volkorenmeel
- 300 ml magere melk
- 50 gram geraspte kaas (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Paneermeel (volkoren)
- Verse kruiden (peterselie, bieslook) ter garnering
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Stoom of kook de gemengde groenten gaar. Pureer ze grof.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
- Voeg het meel toe en roer goed door. Bak kort mee.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren tot een dikke saus ontstaat.
- Meng de gepureerde groenten, geraspte kaas (indien gebruikt), zout en peper door de saus. Voeg fijngesneden verse kruiden toe.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Vorm met natte handen kroketten van het afgekoelde mengsel.
- Rol de kroketten door het paneermeel.
- Leg de kroketten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kroketten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
Notes
- Variëren met groenten is mogelijk.
- Voor een veganistische optie, gebruik plantaardige melk en laat de kaas weg.
- Serveren met een frisse salade of dipsaus.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 kroket
- Calories: Ongeveer 100 kcal (zonder kaas)
- Sugar: N.v.t.
- Sodium: N.v.t.
- Fat: N.v.t.
- Saturated Fat: N.v.t.
- Unsaturated Fat: N.v.t.
- Trans Fat: N.v.t.
- Carbohydrates: N.v.t.
- Fiber: N.v.t.
- Protein: N.v.t.
- Cholesterol: N.v.t.
Keywords: groentekroketten, gezonde recepten, ovengerecht, vegetarisch, groenten