Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde paprika’s met rundergehakt en rijst – een kleurrijke ovenschotel die gezond, smaakvol en eenvoudig is voor elk moment van de week

Recept: Gevulde Paprika’s met Rundergehakt en Rijst – Kleur op je Bord


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 6 gevulde paprika’s 1x
  • Diet: Halal

Description

Gevulde paprika’s met rundergehakt en rijst – een kleurrijk, gezond en vullend ovengerecht dat eenvoudig te maken is en altijd smaakt.


Ingredients

Scale
  • 6 grote paprika’s (rood, geel of groen)
  • 400g rundergehakt
  • 200g gekookte rijst (witte of zilvervliesrijst)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 100g geraspte kaas (cheddar of jong belegen)
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s af, verwijder de zaadlijsten en plaats ze rechtop in een ovenschaal.
  3. Verhit olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook tot glazig.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, zout en peper.
  5. Voeg tomatenblokjes toe en laat 5-7 minuten sudderen tot de saus indikt.
  6. Roer de gekookte rijst door het gehaktmengsel en proef of het goed gekruid is.
  7. Vul de paprika’s met het mengsel en druk licht aan. Bestrooi met geraspte kaas.
  8. Bak 25-30 minuten in het midden van de oven tot de paprika’s zacht zijn en de kaas gesmolten is.
  9. Garneer met verse peterselie en serveer warm.

Notes

  • Gebruik zilvervliesrijst of quinoa voor extra vezels.
  • Laat de saus goed inkoken om een te natte vulling te voorkomen.
  • Blancheer de paprika’s kort vooraf als je ze extra zacht wilt.
  • Vervang gehakt door linzen of vegetarisch gehakt voor een vega versie.
  • Gebruik een muffinvorm om de paprika’s rechtop te houden tijdens het bakken.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Oven
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 gevulde paprika
  • Calories: 340
  • Sugar: 6g
  • Sodium: 480mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 22g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 22g
  • Cholesterol: 65mg

Keywords: gevulde paprika’s met rundergehakt en rijst, makkelijke ovenschotel, gezonde paprika ovenschotel, ovengerecht met groenten, meal prep paprika