Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gevulde Kippenbroodjes

Gevulde Kippenbroodjes: Een Betoverende Smaakexplosie!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 8-10 broodjes 1x
  • Diet: Geen

Description

Hartige broodjes gevuld met een romige kipvulling, perfect als snack of lichte maaltijd.


Ingredients

Scale
  • 250 gram kipfilet, gekookt en versnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 rol vers bladerdeeg (koelvers)
  • 1 ei, losgeklopt (om te bestrijken)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  3. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee tot deze zacht is.
  4. Roer de versnipperde kipfilet, kookroom, geraspte kaas en peterselie erdoor.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling iets afkoelen.
  6. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in gelijke vierkanten (ongeveer 10×10 cm).
  7. Schep een eetlepel van de kipvulling op één helft van elk bladerdeegvierkant.
  8. Vouw de andere helft van het bladerdeeg eroverheen en druk de randen goed aan met een vork.
  9. Leg de gevulde broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei.
  11. Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Notes

  • Serveer de broodjes warm of koud.
  • Lekker met een frisse salade.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hartige snacks
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 broodje
  • Calories: 250
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 15g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 15g
  • Cholesterol: 50mg

Keywords: kip, broodjes, bladerdeeg, snack, hartig