Description
Een recept voor gevulde ancho pepers met zoete rijpe bakbananen, een heerlijke combinatie van hartig en zoet.
Ingredients
Scale
- 4 grote ancho pepers
- 2 rijpe bakbananen, in blokjes
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 50 gram maïs, uitgelekt
- 50 gram geraspte kaas (optioneel)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de ancho pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de blokjes bakbanaan, zwarte bonen en maïs toe aan de pan. Bak kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de ancho pepers met het bakbanaanmengsel.
- Plaats de gevulde pepers in een ovenschaal.
- Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de pepers zacht zijn.
- Bestrooi eventueel met geraspte kaas in de laatste 5 minuten van de baktijd.
Notes
- Gebruik handschoenen bij het schoonmaken van de pepers om huidirritatie te voorkomen.
- Zorg ervoor dat de bakbananen goed rijp zijn voor de beste zoetheid.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 gevulde peper
- Calories: 350
- Sugar: 20g
- Sodium: 300mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 10g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 15mg
Keywords: gevulde pepers, ancho pepers, bakbanaan, vegetarisch, Mexicaans, hoofdgerecht