Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van gevulde ancho chiles met rijpe plantains, gegarneerd met kruiden.

Gevulde Ancho Pepers met Rijpe Bakbananen


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een recept voor gevulde ancho pepers met zoete rijpe bakbananen, een heerlijke combinatie van hartig en zoet.


Ingredients

Scale
  • 4 grote ancho pepers
  • 2 rijpe bakbananen, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 50 gram maïs, uitgelekt
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de ancho pepers in de lengte door en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de blokjes bakbanaan, zwarte bonen en maïs toe aan de pan. Bak kort mee.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul de ancho pepers met het bakbanaanmengsel.
  7. Plaats de gevulde pepers in een ovenschaal.
  8. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de pepers zacht zijn.
  9. Bestrooi eventueel met geraspte kaas in de laatste 5 minuten van de baktijd.

Notes

  • Gebruik handschoenen bij het schoonmaken van de pepers om huidirritatie te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de bakbananen goed rijp zijn voor de beste zoetheid.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Mexicaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 gevulde peper
  • Calories: 350
  • Sugar: 20g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 5g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 45g
  • Fiber: 10g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 15mg

Keywords: gevulde pepers, ancho pepers, bakbanaan, vegetarisch, Mexicaans, hoofdgerecht