Description
Sappige kipdijfilets gerookt met paprikapoeder, geserveerd met romige citroen spinazie.
Ingredients
Scale
- 4 kipdijfilets
- 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- Sap van 1/2 citroen
- 200 gram verse spinazie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Dep de kipdijfilets droog en bestrooi ze met gerookte paprikapoeder, zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfilets aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak kort mee tot het geurig is.
- Voeg de kookroom en het citroensap toe. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
- Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken in de saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notes
- Serveer direct.
- Kan geserveerd worden met rijst of aardappelen.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken en sudderen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5 gram
- Sodium: 300 mg
- Fat: 30 gram
- Saturated Fat: 15 gram
- Unsaturated Fat: 15 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 10 gram
- Fiber: 3 gram
- Protein: 35 gram
- Cholesterol: 150 mg
Keywords: gerookte paprika, kipdijfilet, citroen, spinazie, romig