Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Smoked Paprika Chicken Thighs with Creamed Lemon Spinach

Geweldige 4 Smoked Paprika Chicken Thighs Simpel


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Sappige kipdijfilets gerookt met paprikapoeder, geserveerd met romige citroen spinazie.


Ingredients

Scale
  • 4 kipdijfilets
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • Sap van 1/2 citroen
  • 200 gram verse spinazie
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Dep de kipdijfilets droog en bestrooi ze met gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipdijfilets aan beide kanten goudbruin.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak kort mee tot het geurig is.
  4. Voeg de kookroom en het citroensap toe. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
  5. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken in de saus.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Notes

  • Serveer direct.
  • Kan geserveerd worden met rijst of aardappelen.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken en sudderen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 5 gram
  • Sodium: 300 mg
  • Fat: 30 gram
  • Saturated Fat: 15 gram
  • Unsaturated Fat: 15 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 10 gram
  • Fiber: 3 gram
  • Protein: 35 gram
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: gerookte paprika, kipdijfilet, citroen, spinazie, romig