Description
Traditionele Duitse kruidkoekjes, perfect voor de feestdagen.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 100g gemalen amandelen
- 100g bruine suiker
- 75g honing
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Gekonfijte sinaasappelschil (optioneel)
- Glazuur (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de bloem, gemalen amandelen, bruine suiker, bakpoeder en specerijen.
- Voeg de honing, het ei en de gekonfijte sinaasappelschil (indien gebruikt) toe. Meng alles tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.
- Steek koekjes uit met een koekjessteker.
- Leg de koekjes op de voorbereide bakplaat.
- Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat voordat je ze verplaatst.
- Versier eventueel met glazuur na het afkoelen.
Notes
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel voor de beste smaak.
- Pas de hoeveelheid specerijen aan naar eigen voorkeur.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 12 minuten
- Category: Koekjes
- Method: Bakken
- Cuisine: Duits
Nutrition
- Serving Size: 1 koekje
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 20mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 1.5g
- Unsaturated Fat: 3.5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 22g
- Fiber: 1g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 15mg
Keywords: Duitse kruidkoekjes, Lebkuchen, speculaas, kerstkoekjes, specerijenkoekjes