Description
Een klassiek Duits gerecht met een romige saus.
Ingredients
Scale
- 4 kalfsschnitzels
- 100g bloem
- 2 eieren
- 200g paneermeel
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels olie
- 200ml kookroom
- 50ml witte wijn
- 1 theelepel mosterd
- Zout
- Peper
Instructions
- Klop de schnitzels plat.
- Bestuif de schnitzels met zout en peper.
- Haal de schnitzels door de bloem, klop het overtollige eraf.
- Klop de eieren los en haal de schnitzels erdoor.
- Haal de schnitzels tot slot door het paneermeel.
- Verhit boter en olie in een pan.
- Bak de schnitzels aan beide zijden goudbruin.
- Haal de schnitzels uit de pan en houd warm.
- Blus de pan met witte wijn.
- Voeg de kookroom en mosterd toe.
- Laat de saus indikken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de schnitzels met de saus.
Notes
- Serveer met aardappelpuree en groenten.
- Varieer met kruiden in de saus.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Panbakken
- Cuisine: Duits
Nutrition
- Serving Size: 1 schnitzel met saus
- Calories: 550 kcal
- Sugar: 3g
- Sodium: 400mg
- Fat: 30g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 120mg
Keywords: Schnitzel, Duits, Kalfsvlees, Roomsaus, Klassiek