Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
German Cream Schnitzel

Heerlijke German Cream Schnitzel: 3 Top Tips


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een klassiek Duits gerecht met een romige saus.


Ingredients

Scale
  • 4 kalfsschnitzels
  • 100g bloem
  • 2 eieren
  • 200g paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olie
  • 200ml kookroom
  • 50ml witte wijn
  • 1 theelepel mosterd
  • Zout
  • Peper

Instructions

  1. Klop de schnitzels plat.
  2. Bestuif de schnitzels met zout en peper.
  3. Haal de schnitzels door de bloem, klop het overtollige eraf.
  4. Klop de eieren los en haal de schnitzels erdoor.
  5. Haal de schnitzels tot slot door het paneermeel.
  6. Verhit boter en olie in een pan.
  7. Bak de schnitzels aan beide zijden goudbruin.
  8. Haal de schnitzels uit de pan en houd warm.
  9. Blus de pan met witte wijn.
  10. Voeg de kookroom en mosterd toe.
  11. Laat de saus indikken.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Serveer de schnitzels met de saus.

Notes

  • Serveer met aardappelpuree en groenten.
  • Varieer met kruiden in de saus.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Panbakken
  • Cuisine: Duits

Nutrition

  • Serving Size: 1 schnitzel met saus
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 30g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 120mg

Keywords: Schnitzel, Duits, Kalfsvlees, Roomsaus, Klassiek