Description
Gemarineerde komkommer- en tomatensalade met rode ui, verse kruiden en frisse dressing – een zomerse klassieker vol smaak en knapperigheid.
Ingredients
Scale
- 1 grote komkommer, in plakjes
- 4 rijpe tomaten, in partjes
- 1/2 rode ui, in dunne ringen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn of appelciderazijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel suiker (optioneel)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 eetlepels verse peterselie of basilicum, fijngehakt
Instructions
- Snijd komkommer, tomaten en rode ui en doe ze in een grote kom.
- Klop olijfolie, azijn, oregano, suiker, zout en peper tot een dressing.
- Giet de dressing over de groenten en hussel voorzichtig door.
- Dek de salade af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
- Voeg vlak voor het serveren de verse kruiden toe en meng opnieuw.
Notes
- Gebruik tomaten op kamertemperatuur voor meer smaak.
- Voeg feta, olijven of kikkererwten toe voor een maaltijdsalade.
- Laat ui kort weken in azijn of spoel af voor mildere smaak.
- Voeg mosterd of citroenrasp toe voor extra diepte in de dressing.
- Vooraf te bereiden en ideaal voor picknicks of barbecue.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salades
- Method: Rauw, gemarineerd
- Cuisine: Mediterrane
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 90
- Sugar: 4g
- Sodium: 100mg
- Fat: 7g
- Saturated Fat: 1g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 7g
- Fiber: 2g
- Protein: 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: gemarineerde komkommer- en tomatensalade, zomerse salade, frisse salade, komkommersalade, salade bijgerecht, vegan salade