Description
Gehaktballenbootjes zijn een hartige en makkelijke maaltijd, perfect voor gezinnen. Ze bestaan uit zachte broodjes gevuld met gehaktballen en saus, afgetopt met kaas.
Ingredients
- Broodjes (bijv. hotdogbroodjes): 4 stuks
- Rundergehakt: 400 gram
- Tomatensaus (marinara): 200 ml
- Mozzarella (geraspt): 100 gram
- Ei: 1 stuk
- Paneermeel: 50 gram
- Uienpoeder: 1 theelepel
- Knoflookpoeder: 1 theelepel
- Italiaanse kruiden: 1 theelepel
- Zout: 0.5 theelepel
- Zwarte peper: 0.25 theelepel
- Olijfolie: 1 eetlepel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een grote kom het gehakt met het ei, paneermeel, uienpoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Vorm van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes (ongeveer 12-16 stuks).
- Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Ze hoeven niet gaar te zijn.
- Snijd de broodjes open zonder ze helemaal door te snijden, zodat een ‘bootje’ ontstaat.
- Lepel wat tomatensaus in elk broodje.
- Plaats 3-4 gehaktballetjes in elk broodje.
- Bedek de gehaktballetjes met extra tomatensaus.
- Bestrooi elk broodje royaal met geraspte mozzarella.
- Leg de gevulde broodjes op een bakplaat.
- Bak ze 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de gehaktballetjes gaar zijn.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik verschillende soorten kaas voor variatie.
- Voeg fijngesneden groenten toe aan de saus.
- Serveer met een frisse salade.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 bootje
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 gram
- Sodium: 700 mg
- Fat: 25 gram
- Saturated Fat: 10 gram
- Unsaturated Fat: 12 gram
- Trans Fat: 0.5 gram
- Carbohydrates: 35 gram
- Fiber: 3 gram
- Protein: 30 gram
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: Gehaktballenbootjes, gehaktballen, broodjes, kaas, tomatensaus, makkelijk recept, ovengerecht