Description
Een heerlijk recept voor gegrild rundvlees met geroosterde aardappelen en een zelfgemaakte saus.
Ingredients
Scale
- 500g rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of entrecote)
- 500g aardappelen, gewassen en in parten gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Voor de saus: 200ml runderbouillon, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel boter, 1 theelepel mosterd, zout en peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de aardappelparten met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel ze over een bakplaat en rooster ze ongeveer 30-40 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Bestrijk het rundvlees met de overgebleven eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Grill het rundvlees volgens uw voorkeur (bijvoorbeeld medium-rare, medium).
- Maak ondertussen de saus: smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg geleidelijk de runderbouillon toe, al roerend. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus indikt. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer het gegrilde rundvlees met de geroosterde aardappelen en de saus.
Notes
- U kunt kruiden zoals rozemarijn of tijm toevoegen aan de aardappelen voor extra smaak.
- Varieer de saus door bijvoorbeeld verse kruiden, knoflook of een scheutje rode wijn toe te voegen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Grillen en Roosteren
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: Ongeveer 600 kcal (schatting)
- Sugar: Ongeveer 3g (schatting)
- Sodium: Ongeveer 500mg (schatting)
- Fat: Ongeveer 30g (schatting)
- Saturated Fat: Ongeveer 10g (schatting)
- Unsaturated Fat: Ongeveer 20g (schatting)
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 40g (schatting)
- Fiber: Ongeveer 4g (schatting)
- Protein: Ongeveer 40g (schatting)
- Cholesterol: Ongeveer 120mg (schatting)
Keywords: gegrild rundvlees, geroosterde aardappelen, zelfgemaakte saus, recept