Description
Gefrituurde bananen zijn een zoet en knapperig dessert, gemaakt van rijpe bananen die in een beslag worden gedoopt en vervolgens goudbruin worden gefrituurd.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe bananen
- 100 gram bloem
- 50 gram maizena
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 150 ml koud water
- Olie om te frituren
- Poedersuiker (optioneel, om te bestrooien)
Instructions
- Pel de bananen en snijd ze in schijfjes van ongeveer 2 cm dik.
- Meng in een kom de bloem, maizena, bakpoeder en zout.
- Voeg het koude water toe en klop tot een glad beslag.
- Verhit de olie in een pan tot ongeveer 180°C.
- Haal de bananenschijfjes door het beslag.
- Frituur de bananen in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de gefrituurde bananen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Notes
- Gebruik rijpe, maar stevige bananen.
- Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is om te voorkomen dat de bananen vet worden.
- Frituur niet te veel bananen tegelijk, anders koelt de olie te veel af.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Frituren
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 400
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 5g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: gefrituurde bananen, bananen, dessert, frituren, Aziatisch