Description
Een romige ovenschotel met kalkoen, pasta en champignons.
Ingredients
Scale
- 250 g spaghetti of linguine
- 500 g gekookte kalkoen, in blokjes
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml melk
- 100 ml kippenbouillon
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g champignons, in plakjes
- 50 g amandelschaafsel
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en kook dit mengsel een minuut.
- Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt.
- Roer de kippenbouillon en de helft van de Parmezaanse kaas door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte pasta, de kalkoenblokjes en de plakjes champignons door de saus. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
- Strooi de resterende Parmezaanse kaas en het amandelschaafsel over de bovenkant.
- Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin en borrelend is.
Notes
- Je kunt verse peterselie toevoegen voor kleur.
- Gebruik restjes gebraden kalkoen als je die hebt.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 6
- Sodium: 650
- Fat: 25
- Saturated Fat: 14
- Unsaturated Fat: 11
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 55
- Fiber: 3
- Protein: 35
- Cholesterol: 110
Keywords: kalkoen, tetrazzini, pasta ovenschotel, romig, gebakken