Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A fork lifting a creamy bite of Baked Turkey Tetrazzini, showing pasta, diced turkey, and mushrooms over a plate.

Gebakken Kalkoen Tetrazzini


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 40 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige ovenschotel met kalkoen, pasta en champignons.


Ingredients

Scale
  • 250 g spaghetti of linguine
  • 500 g gekookte kalkoen, in blokjes
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 50 g amandelschaafsel
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en kook dit mengsel een minuut.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je constant roert om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt.
  4. Roer de kippenbouillon en de helft van de Parmezaanse kaas door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de gekookte pasta, de kalkoenblokjes en de plakjes champignons door de saus. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  6. Strooi de resterende Parmezaanse kaas en het amandelschaafsel over de bovenkant.
  7. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin en borrelend is.

Notes

  • Je kunt verse peterselie toevoegen voor kleur.
  • Gebruik restjes gebraden kalkoen als je die hebt.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550
  • Sugar: 6
  • Sodium: 650
  • Fat: 25
  • Saturated Fat: 14
  • Unsaturated Fat: 11
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 55
  • Fiber: 3
  • Protein: 35
  • Cholesterol: 110

Keywords: kalkoen, tetrazzini, pasta ovenschotel, romig, gebakken