Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A spoonful of hot, cheesy Baked Shrimp Dip being lifted from a white oval baking dish, showing melted, stretchy cheese.

Gebakken Garnalen Dip


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudige, warme dip met garnalen, perfect voor bij borrels.


Ingredients

Scale
  • 450 gram garnalen, gekookt en gehakt
  • 225 gram roomkaas, zacht
  • 120 ml mayonaise
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een kleine ovenschaal licht in.
  2. Meng in een kom de roomkaas, mayonaise, Parmezaanse kaas, citroensap, Worcestershire saus, knoflookpoeder en peper tot een glad mengsel.
  3. Roer de gehakte garnalen en de peterselie door het kaasmengsel.
  4. Schep het mengsel in de voorbereide ovenschaal.
  5. Bak 20 tot 25 minuten, of totdat de dip warm is en de bovenkant lichtbruin kleurt.
  6. Serveer direct met crackers of brood.

Notes

  • Je kunt een deel van de garnalen heel laten voor een betere textuur.
  • Gebruik oude kaas voor een scherpere smaak.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Voorgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/6 van de dip
  • Calories: 280
  • Sugar: 2
  • Sodium: 550
  • Fat: 23
  • Saturated Fat: 10
  • Unsaturated Fat: 13
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 4
  • Fiber: 0
  • Protein: 15
  • Cholesterol: 110

Keywords: gebakken garnalen dip, warme dip, borrelhapje, garnalen recept, kaasschotel