Description
Een eenvoudige, warme dip met garnalen, perfect voor bij borrels.
Ingredients
Scale
- 450 gram garnalen, gekookt en gehakt
- 225 gram roomkaas, zacht
- 120 ml mayonaise
- 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een kleine ovenschaal licht in.
- Meng in een kom de roomkaas, mayonaise, Parmezaanse kaas, citroensap, Worcestershire saus, knoflookpoeder en peper tot een glad mengsel.
- Roer de gehakte garnalen en de peterselie door het kaasmengsel.
- Schep het mengsel in de voorbereide ovenschaal.
- Bak 20 tot 25 minuten, of totdat de dip warm is en de bovenkant lichtbruin kleurt.
- Serveer direct met crackers of brood.
Notes
- Je kunt een deel van de garnalen heel laten voor een betere textuur.
- Gebruik oude kaas voor een scherpere smaak.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1/6 van de dip
- Calories: 280
- Sugar: 2
- Sodium: 550
- Fat: 23
- Saturated Fat: 10
- Unsaturated Fat: 13
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 4
- Fiber: 0
- Protein: 15
- Cholesterol: 110
Keywords: gebakken garnalen dip, warme dip, borrelhapje, garnalen recept, kaasschotel