Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gebakken rijst met kip, ei en groenten – snel, smaakvol en perfect als doordeweekse maaltijd of restjesrecept.

Recept: Gebakken Rijst met Kip – Snelle Comfort Food uit de Wok


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 23 porties 1x
  • Diet: Halal

Description

Gebakken rijst met kip, groenten en ei – een snel, smaakvol en veelzijdig wokgerecht dat perfect is voor doordeweekse dagen of restjes.


Ingredients

Scale
  • 300 g gekookte rijst (liefst koud, van de dag ervoor)
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 100 g diepvries doperwten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 23 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie (optioneel)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Instructions

  1. Bereid alle ingrediënten voor en zet ze klaar.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een hete wok of koekenpan, bak de kip gaar en goudbruin. Haal uit de pan.
  3. Voeg olie toe, bak de eieren roerend tot gestold. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Bak de wortel 1–2 minuten in de pan, voeg dan de doperwten en knoflook toe en roerbak kort.
  5. Voeg de rijst toe, bak op hoog vuur al omscheppend tot goed verhit en licht krokant.
  6. Doe de kip en het ei terug in de pan, voeg de sojasaus toe en meng alles goed.
  7. Breng op smaak met peper, zout en optioneel een scheutje sesamolie.
  8. Serveer warm, eventueel met lente-ui of gebakken uitjes als topping.

Notes

  • Gebruik altijd afgekoelde rijst voor de beste textuur.
  • Vervang kip door garnalen, tofu of laat het weg voor een vegetarische versie.
  • Voeg sambal of chilisaus toe voor extra pit.
  • Extra smaakmakers zoals oestersaus, gember of limoensap geven verrassende diepte.
  • Perfect te bewaren als lunch of voor de volgende dag, warm op met een beetje water.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Roerbakken
  • Cuisine: Aziatisch

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 420
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 620mg
  • Fat: 15g
  • Saturated Fat: 3g
  • Unsaturated Fat: 11g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 48g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 25g
  • Cholesterol: 140mg

Keywords: gebakken rijst met kip, kip nasi, makkelijke wokmaaltijd, restjesrecept, snelle doordeweekse maaltijd, Aziatische rijstschotel