Description
Een eenvoudig en smakelijk gerecht van gebakken kool met spek, ui en knoflook.
Ingredients
Scale
- 1 hoofd witte kool, fijngesneden
- 200 g spek, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Bak het spek in een grote pan op middelhoog vuur tot het knapperig is. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan.
- Voeg de gesnipperde ui toe aan het spekvet in de pan en bak deze tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de fijngesneden kool toe aan de pan. Roer goed door zodat de kool bedekt is met het spekvet en de ui.
- Bak de kool onder af en toe roeren tot deze zacht is, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de kool wilt.
- Voeg het gebakken spek weer toe aan de pan. Roer door.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Serveer warm.
Notes
- Je kunt ook andere soorten spek gebruiken, zoals gerookt spek.
- Voor een pittigere variant kun je een snufje rode pepervlokken toevoegen.
- Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 5g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: Gebakken Kool, Spek, Ui, Knoflook, Bijgerecht