Description
Een heerlijk en makkelijk recept voor gebakken gnocchi met kaas, perfect voor een snelle maaltijd.
Ingredients
Scale
- 500g aardappel gnocchi
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 400g gepelde tomaten uit blik, gepureerd
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- 150g geraspte mozzarella
- 50g geraspte Parmezaanse kaas
- Verse basilicumblaadjes, ter garnering
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de gnocchi kort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden tot het geurig is.
- Voeg de gepureerde tomaten en oregano toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de gnocchi toe aan de saus en roer goed door.
- Bestrooi de bovenkant met mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals spinazie of champignons.
- Gebruik je favoriete kaassoorten voor de topping.
- Zorg ervoor dat je ovenbestendige pan geschikt is voor gebruik in de oven.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Italiaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 5g
- Sodium: 600mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 55g
- Fiber: 4g
- Protein: 15g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: gebakken gnocchi, gnocchi met kaas, Italiaans, vegetarisch, snelle maaltijd