Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Close-up van gebakken bloemkool met champignons op een bakplaat, gekruid met zwarte peper.

Gebakken Bloemkool met Champignons


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig en smaakvol gerecht van gebakken bloemkool en champignons.


Ingredients

Scale
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
  • 250g champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bloemkoolroosjes en plakjes champignons in een kom met de olijfolie, knoflook, zout en peper.
  3. Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool gaar en lichtbruin is.
  5. Garneer eventueel met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Voeg andere groenten toe, zoals paprika of ui, voor extra smaak.
  • Gebruik een scheutje balsamicoazijn voor een zoetzure toets.
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 25 min
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 80
  • Sugar: 4g
  • Sodium: 150mg
  • Fat: 5g
  • Saturated Fat: 1g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 7g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 0mg

Keywords: gebakken bloemkool, champignons, groentegerecht, bijgerecht, vegetarisch