Description
Een eenvoudig en smaakvol gerecht van gebakken bloemkool en champignons.
Ingredients
Scale
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 250g champignons, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bloemkoolroosjes en plakjes champignons in een kom met de olijfolie, knoflook, zout en peper.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool gaar en lichtbruin is.
- Garneer eventueel met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Voeg andere groenten toe, zoals paprika of ui, voor extra smaak.
- Gebruik een scheutje balsamicoazijn voor een zoetzure toets.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Bijgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 80
- Sugar: 4g
- Sodium: 150mg
- Fat: 5g
- Saturated Fat: 1g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 7g
- Fiber: 3g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: gebakken bloemkool, champignons, groentegerecht, bijgerecht, vegetarisch