Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gebakken Appelbeignets

Gebakken Appelbeignets: 1 Gouden Recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 10-12 beignets 1x
  • Diet: Vegetarisch

Description

Krokante appelbeignets, perfect als dessert of tussendoortje.


Ingredients

Scale
  • 2 grote appels (bijvoorbeeld Elstar of Goudreinette)
  • 150 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • frituurolie
  • poedersuiker voor bestuiven

Instructions

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg het ei en de melk toe aan het bloemmengsel. Klop tot een glad beslag.
  4. Meng in een apart schaaltje de suiker en kaneelpoeder.
  5. Haal de appelplakken door het beslag, zodat ze volledig bedekt zijn.
  6. Verhit de frituurolie tot 175°C.
  7. Frituur de appelplakken in porties goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  8. Haal de appelbeignets uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Bestrooi de warme appelbeignets direct met het kaneelsuikermengsel en daarna met poedersuiker.
  10. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik stevige appels die hun vorm behouden tijdens het bakken.
  • Regel de temperatuur van de olie om te voorkomen dat de beignets te snel bruin worden aan de buitenkant en rauw blijven vanbinnen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Frituren
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 beignet
  • Calories: 200
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 10g
  • Saturated Fat: 2g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 25g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 3g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: appelbeignets, gebakken appel, dessert, Nederlands gebak, frituren, zoet