Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Gebakken Aardappelen en Uien met Rookworst

Gebakken Aardappelen en Uien met Rookworst: 1 zalig gerecht!


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een eenvoudig en hartig gerecht van gebakken aardappelen en uien, geserveerd met rookworst.


Ingredients

Scale
  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 rookworsten
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar, ongeveer 15-20 minuten. Roer regelmatig.
  3. Voeg de uienringen toe aan de pan en bak ze mee tot ze zacht en gekarameliseerd zijn, ongeveer 8-10 minuten.
  4. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Verwarm de rookworsten volgens de instructies op de verpakking.
  6. Serveer de gebakken aardappelen en uien met de rookworst.

Notes

  • Gebruik vastkokende aardappelen voor het beste resultaat.
  • Variaties: Voeg spekjes of paprika toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 550 kcal
  • Sugar: 7 g
  • Sodium: 800 mg
  • Fat: 30 g
  • Saturated Fat: 10 g
  • Unsaturated Fat: 15 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 50 g
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 25 g
  • Cholesterol: 70 mg

Keywords: Gebakken aardappelen, uien, rookworst, Hollands, eenvoudig, aardappelgerecht