Description
Kipspiesjes met knoflook, mozzarella en een krokant laagje.
Ingredients
Scale
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 100 gram mozzarella, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Houten satéprikkers
Instructions
- Week de satéprikkers in water.
- Meng de kipblokjes met knoflook, olijfolie, oregano, zout en peper.
- Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers.
- Bak de spiesjes in een grillpan of op de barbecue tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Voeg halverwege het bakken de mozzarella toe aan de spiesjes.
Notes
- Serveer met een frisse salade.
- Varieer met kruiden zoals basilicum of tijm.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Grillen/Barbecue
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 2 gram
- Sodium: 300 mg
- Fat: 15 gram
- Saturated Fat: 5 gram
- Unsaturated Fat: 10 gram
- Trans Fat: 0 gram
- Carbohydrates: 5 gram
- Fiber: 1 gram
- Protein: 25 gram
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: kip, knoflook, mozzarella, spiesjes, barbecue, grill