Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garlic Parmesan Baked Shrimp

Garlic Parmesan Shrimp: Sensationeel in 10 minuten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Garnalen gebakken met knoflook en Parmezaanse kaas.


Ingredients

Scale
  • 500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/8 theelepel zwarte peper
  • 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de garnalen met olijfolie, knoflook, zout en peper in een kom.
  3. Verspreid de garnalen in een enkele laag op een bakplaat.
  4. Bak 8-10 minuten, of tot de garnalen roze en gaar zijn.
  5. Bestrooi de garnalen met Parmezaanse kaas en peterselie.
  6. Serveer direct.

Notes

  • Zorg ervoor dat de garnalen niet te lang bakken om taaiheid te voorkomen.
  • Gebruik verse peterselie voor de beste smaak.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 200 kcal
  • Sugar: 2 gram
  • Sodium: 300 mg
  • Fat: 12 gram
  • Saturated Fat: 3 gram
  • Unsaturated Fat: 9 gram
  • Trans Fat: 0 gram
  • Carbohydrates: 3 gram
  • Fiber: 1 gram
  • Protein: 20 gram
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: Garnalen, Knoflook, Parmezaanse kaas, Gebakken, Snel, Makkelijk