Description
Een eenvoudig recept voor geroosterde aardappelen, wortels en courgette met knoflook en kruiden. Dit bijgerecht is snel te bereiden en zit boordevol smaak.
Ingredients
Scale
- 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 4 middelgrote wortels, geschild en in plakjes gesneden
- 2 middelgrote courgettes, in blokjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel zwarte peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, courgette, knoflook, olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper.
- Verdeel de groenten gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rooster 25-35 minuten, of totdat de groenten gaar en lichtbruin zijn. Schep halverwege een keer om.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak. Verdubbel de hoeveelheid verse kruiden ten opzichte van gedroogde kruiden.
- Voeg andere groenten toe zoals broccoli, bloemkool of paprika.
- Voor een pittige variant voegt u een snufje chilivlokken toe.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Roosteren
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250
- Sugar: 8g
- Sodium: 300mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 1.5g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 7g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: geroosterde aardappelen, geroosterde wortels, geroosterde courgette, knoflook, kruiden, bijgerecht, vegetarisch