Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garlic Butter Lobster Bites

Klassieke Garlic Butter Lobster Bites: 2x Verrukkelijk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Sappige stukjes kreeft, bedekt met een rijke knoflookbotersaus. Een heerlijk voorgerecht of bijgerecht.


Ingredients

Scale
  • 500 gram gekookte kreeft, vlees in blokjes
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het geurig is.
  3. Voeg de kreeftblokjes toe aan de pan.
  4. Bak de kreeft 2-3 minuten, tot deze warm is.
  5. Roer het citroensap en de peterselie erdoor.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer direct.

Notes

  • Gebruik verse kreeft voor het beste resultaat.
  • Pas de hoeveelheid knoflook aan naar uw voorkeur.
  • Serveer met tandenstokers voor het eten.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 5 minuten
  • Category: Voorgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 250 kcal
  • Sugar: 2 g
  • Sodium: 300 mg
  • Fat: 18 g
  • Saturated Fat: 11 g
  • Unsaturated Fat: 7 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 3 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 18 g
  • Cholesterol: 150 mg

Keywords: Kreeft, knoflook, boter, zeevruchten, voorgerecht