Description
Sappige stukjes kreeft, bedekt met een rijke knoflookbotersaus. Een heerlijk voorgerecht of bijgerecht.
Ingredients
Scale
- 500 gram gekookte kreeft, vlees in blokjes
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot het geurig is.
- Voeg de kreeftblokjes toe aan de pan.
- Bak de kreeft 2-3 minuten, tot deze warm is.
- Roer het citroensap en de peterselie erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik verse kreeft voor het beste resultaat.
- Pas de hoeveelheid knoflook aan naar uw voorkeur.
- Serveer met tandenstokers voor het eten.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250 kcal
- Sugar: 2 g
- Sodium: 300 mg
- Fat: 18 g
- Saturated Fat: 11 g
- Unsaturated Fat: 7 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 3 g
- Fiber: 1 g
- Protein: 18 g
- Cholesterol: 150 mg
Keywords: Kreeft, knoflook, boter, zeevruchten, voorgerecht