Description
Malse stukjes rundvlees gebakken in knoflookboter, geserveerd met een romige Parmezaanse saus. Een snel en smaakvol gerecht.
Ingredients
Scale
- 450 g runderhaas, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 60 ml slagroom
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, voor garnering
Instructions
- Dep het rundvlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak 2-3 minuten per kant tot het bruin is. Haal het rundvlees uit de pan en zet apart.
- Voeg de boter toe aan dezelfde pan en laat smelten. Voeg de gehakte knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de slagroom erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot een gladde saus ontstaat.
- Doe het gebakken rundvlees terug in de pan met de saus en roer goed door om te bedekken.
- Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.
Notes
- Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid te controleren. Voor medium-rare, bak tot een interne temperatuur van 52-55°C.
- Je kunt ook andere soorten rundvlees gebruiken, zoals entrecote of biefstuk.
- Serveer met pasta, rijst, gestoomde groenten of een frisse salade.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1/2 recept
- Calories: 600
- Sugar: 2g
- Sodium: 450mg
- Fat: 45g
- Saturated Fat: 20g
- Unsaturated Fat: 20g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 5g
- Fiber: 1g
- Protein: 45g
- Cholesterol: 150mg
Keywords: rundvlees, knoflookboter, Parmezaanse saus, snel recept, hoofdgerecht