Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Garlic Butter Beef Bites with Parmesan Cream Sauce

Waanzinnige Garlic Butter Beef Bites in 20 min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2-3 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Malse stukjes rundvlees gebakken in knoflookboter, geserveerd met een romige Parmezaanse saus. Een snel en smaakvol gerecht.


Ingredients

Scale
  • 450 g runderhaas, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 60 ml slagroom
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, voor garnering

Instructions

  1. Dep het rundvlees droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak 2-3 minuten per kant tot het bruin is. Haal het rundvlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de boter toe aan dezelfde pan en laat smelten. Voeg de gehakte knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut tot het geurig is.
  4. Giet de slagroom erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 2-3 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
  5. Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot een gladde saus ontstaat.
  6. Doe het gebakken rundvlees terug in de pan met de saus en roer goed door om te bedekken.
  7. Bestrooi met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid te controleren. Voor medium-rare, bak tot een interne temperatuur van 52-55°C.
  • Je kunt ook andere soorten rundvlees gebruiken, zoals entrecote of biefstuk.
  • Serveer met pasta, rijst, gestoomde groenten of een frisse salade.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1/2 recept
  • Calories: 600
  • Sugar: 2g
  • Sodium: 450mg
  • Fat: 45g
  • Saturated Fat: 20g
  • Unsaturated Fat: 20g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 5g
  • Fiber: 1g
  • Protein: 45g
  • Cholesterol: 150mg

Keywords: rundvlees, knoflookboter, Parmezaanse saus, snel recept, hoofdgerecht