Description
Gedetailleerde instructies voor het maken van knoflookboter spek Alfredo pizza twists.
Ingredients
Scale
- 1 (13,8 ounce) blik koekjesdeeg
- 1/2 kopje geraspte mozzarella kaas
- 4 plakjes spek, gekookt en verkruimeld
- 2 eetlepels ongezouten boter
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel vlokken rode peper
- 1/4 kopje Alfredo saus
- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het koekjesdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een rechthoek van ongeveer 20×25 cm.
- Snijd het deeg in 8 gelijke stroken.
- Bestrooi elke strook deeg met mozzarella kaas en verkruimeld spek.
- Draai elke strook deeg tot een spiraal.
- Plaats de twists op de voorbereide bakplaat.
- Bak 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Smelt ondertussen de boter in een kleine pan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, oregano en rode peper vlokken toe en bak 1 minuut, tot geurig.
- Roer de Alfredo saus erdoor en verwarm.
- Haal de twists uit de oven en bestrijk ze met de knoflookboter-Alfredo saus.
- Bestrooi met verse peterselie en serveer warm.
Notes
- Je kunt voorgekookt spek gebruiken om tijd te besparen.
- Pas de hoeveelheid rode peper vlokken aan naar jouw smaak.
- Serveer met extra Alfredo saus om te dippen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Voorgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 twist
- Calories: 250
- Sugar: 3g
- Sodium: 450mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 15g
- Fiber: 1g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: Knoflookboter, spek, Alfredo, pizza, twists, voorgerecht