Description
Een snelle en makkelijke roerbak met broccoli en knoflook.
Ingredients
Scale
- 1 stronk broccoli
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- Snufje peper
Instructions
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan of wok op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak kort tot geurig.
- Voeg de broccoli toe en roerbak 5-7 minuten tot beetgaar.
- Voeg de sojasaus en sesamolie toe en meng goed.
- Breng op smaak met peper.
- Serveer direct.
Notes
- Voeg andere groenten toe zoals paprika of wortel.
- Gebruik gember voor extra smaak.
- Serveer met rijst of noedels.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Roerbakken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 150
- Sugar: 3g
- Sodium: 400mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 1.5g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 8g
- Fiber: 4g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: knoflook broccoli roerbak, broccoli roerbakken, vegetarische roerbak