Description
Kipfilet met een rijke, hartige saus van gekarameliseerde uien en kruiden.
Ingredients
Scale
- 2 kipfilets
- 1 grote ui, dun gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 kopje runderbouillon
- 1/4 kopje droge witte wijn (optioneel)
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel boter
Instructions
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
- Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.
- Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesneden ui toe aan dezelfde pan. Bak de ui zachtjes tot deze gekarameliseerd en goudbruin is, ongeveer 10-15 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
- Blus af met witte wijn (indien gebruikt) en schraap de bodem van de pan om aangebakken stukjes los te maken. Laat de wijn inkoken.
- Voeg de runderbouillon, tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat de saus een paar minuten sudderen.
- Leg de kipfilets terug in de pan met de saus.
- Dek de pan af en laat de kip sudderen op laag vuur tot deze gaar is, ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Controleer of de kip gaar is.
Notes
- Serveer met aardappelpuree of rijst.
- Voeg een scheutje room toe voor een rijkere saus.
- Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 30 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken en sudderen
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 kipfilet met saus
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 500 mg
- Fat: 15 g
- Saturated Fat: 5 g
- Unsaturated Fat: 10 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 15 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 35 g
- Cholesterol: 100 mg
Keywords: Franse uienkip, kip met uien, kerstdiner, feestelijk, kip recept