Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
French Onion Pork Chops

Franse Uien Varkenskarbonades: Succesvolle 30 Min


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 porties 1x
  • Diet: None

Description

Kipfilet met een rijke, hartige saus van gekarameliseerde uien en kruiden.


Ingredients

Scale
  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 kopje runderbouillon
  • 1/4 kopje droge witte wijn (optioneel)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel boter

Instructions

  1. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.
  3. Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de gesneden ui toe aan dezelfde pan. Bak de ui zachtjes tot deze gekarameliseerd en goudbruin is, ongeveer 10-15 minuten.
  5. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee tot het geurig is.
  6. Blus af met witte wijn (indien gebruikt) en schraap de bodem van de pan om aangebakken stukjes los te maken. Laat de wijn inkoken.
  7. Voeg de runderbouillon, tijm en rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat de saus een paar minuten sudderen.
  8. Leg de kipfilets terug in de pan met de saus.
  9. Dek de pan af en laat de kip sudderen op laag vuur tot deze gaar is, ongeveer 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte.
  10. Controleer of de kip gaar is.

Notes

  • Serveer met aardappelpuree of rijst.
  • Voeg een scheutje room toe voor een rijkere saus.
  • Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 30 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken en sudderen
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 kipfilet met saus
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 500 mg
  • Fat: 15 g
  • Saturated Fat: 5 g
  • Unsaturated Fat: 10 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 15 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 35 g
  • Cholesterol: 100 mg

Keywords: Franse uienkip, kip met uien, kerstdiner, feestelijk, kip recept