Description
Een heerlijke ovenschotel met Franse uiensoep smaak, gehakt en rijst.
Ingredients
Scale
- 1 el olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik (ongeveer 400 g) gecondenseerde Franse uiensoep
- 300 ml runderbouillon
- 200 g witte rijst, ongekookt
- 100 g geraspte Gruyère kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
- Voeg de gesneden ui toe en bak tot deze zacht en gekarameliseerd is, ongeveer 10-15 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
- Roer de gecondenseerde Franse uiensoep en de runderbouillon erdoor. Breng aan de kook.
- Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het mengsel in een ovenschaal.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180°C (350°F) gedurende 25 minuten.
- Verwijder de folie, bestrooi met de geraspte Gruyère kaas en bak nogmaals 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat de ovenschotel 5 minuten rusten voordat je serveert.
Notes
- Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Zwitserse kaas of provolone.
- Voeg champignons toe voor extra smaak.
- Serveer met een groene salade.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 650
- Sugar: 10g
- Sodium: 1200mg
- Fat: 35g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 18g
- Trans Fat: 1g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 3g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Franse uien, gehakt, rijst, ovenschotel, casserole, kaas, rundergehakt