Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
French Onion Ground Beef and Rice Casserole

French Onion Ground Beef and Rice Casserole: 1 pot geluk


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 70 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een heerlijke ovenschotel met Franse uiensoep smaak, gehakt en rijst.


Ingredients

Scale
  • 1 el olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (ongeveer 400 g) gecondenseerde Franse uiensoep
  • 300 ml runderbouillon
  • 200 g witte rijst, ongekookt
  • 100 g geraspte Gruyère kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vet af.
  2. Voeg de gesneden ui toe en bak tot deze zacht en gekarameliseerd is, ongeveer 10-15 minuten.
  3. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Roer de gecondenseerde Franse uiensoep en de runderbouillon erdoor. Breng aan de kook.
  5. Voeg de ongekookte rijst toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet het mengsel in een ovenschaal.
  7. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in een voorverwarmde oven op 180°C (350°F) gedurende 25 minuten.
  8. Verwijder de folie, bestrooi met de geraspte Gruyère kaas en bak nogmaals 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  9. Laat de ovenschotel 5 minuten rusten voordat je serveert.

Notes

  • Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Zwitserse kaas of provolone.
  • Voeg champignons toe voor extra smaak.
  • Serveer met een groene salade.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 50 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 650
  • Sugar: 10g
  • Sodium: 1200mg
  • Fat: 35g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 18g
  • Trans Fat: 1g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: Franse uien, gehakt, rijst, ovenschotel, casserole, kaas, rundergehakt