Description
Een hartige ovenschotel met Franse uiensmaak, gehakt en rijst.
Ingredients
Scale
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram rundergehakt
- 2 grote uien, dun gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 200 gram witte rijst
- 100 gram geraspte Goudse kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Laat het uitlekken en zet apart.
- Voeg de gesneden uien toe aan dezelfde pan en bak ze langzaam op laag vuur tot ze gekarameliseerd zijn, ongeveer 20-25 minuten.
- Voeg de knoflook en tijm toe aan de uien en bak nog 1 minuut.
- Giet de runderbouillon erbij en breng aan de kook. Roer de rijst erdoor.
- Voeg het gebakken gehakt toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet het mengsel in een ovenschaal.
- Dek de schaal af en bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 25 minuten.
- Verwijder de deksel, bestrooi met geraspte kaas en bak nog 10-15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Laat de ovenschotel 5 minuten rusten voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals Emmentaler of Gruyère.
- Voeg eventueel champignons toe aan de uien tijdens het karamelliseren.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 60 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Oven
- Cuisine: Frans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 8g
- Sodium: 800mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 10g
- Unsaturated Fat: 12g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 45g
- Fiber: 4g
- Protein: 35g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: Franse ui, gehakt, rijst, ovenschotel, casserole