Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fluffy Weekend Brunch Pancakes

Fluffy Luchtige Pannenkoeken: Simpel Genot


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8-10 pannenkoeken 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Zachte en luchtige pannenkoeken, perfect voor een ontspannen weekendbrunch.


Ingredients

Scale
  • 200g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eieren
  • 300ml melk
  • 50g gesmolten boter
  • Optioneel: fruit, siroop, slagroom voor garnering

Instructions

  1. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.
  2. Klop in een aparte kom de eieren los. Voeg de melk en gesmolten boter toe en meng goed.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot het net gemengd is. Een paar klontjes zijn prima.
  4. Verhit een licht ingevette koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur.
  5. Schep ongeveer 1/4 kopje beslag per pannenkoek in de pan.
  6. Bak gedurende 2-3 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  7. Serveer direct met je favoriete toppings.

Notes

  • Gebruik geen overmatige melk, dit maakt de pannenkoeken slap.
  • Laat het beslag niet te lang staan, dit kan de luchtigheid verminderen.
  • Controleer de temperatuur van de pan, te heet verbrandt ze, te koud maakt ze plat.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 15 minuten
  • Category: Ontbijt/Brunch
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 pannenkoek
  • Calories: ongeveer 150 kcal
  • Sugar: ongeveer 5g
  • Sodium: ongeveer 200mg
  • Fat: ongeveer 6g
  • Saturated Fat: ongeveer 3g
  • Unsaturated Fat: ongeveer 3g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: ongeveer 20g
  • Fiber: ongeveer 1g
  • Protein: ongeveer 5g
  • Cholesterol: ongeveer 50mg

Keywords: pannenkoeken, brunch, ontbijt, luchtig, zacht, weekend