Description
Luchtige sinaasappelmuffins, perfect voor ontbijt of een tussendoortje.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 150g suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- 240ml melk
- 80ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
- Geraspte schil van 1 sinaasappel
- Sap van 1/2 sinaasappel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een muffinvorm in of gebruik papieren vormpjes.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
- Klop in een aparte kom het ei, de melk, olie en vanille-extract.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot net gecombineerd. Niet te veel mengen.
- Roer de sinaasappelschil en het sinaasappelsap erdoor.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak 18-20 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de muffins afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.
Notes
- Voeg voor extra sinaasappelsmaak wat gehakte sinaasappelstukjes toe aan het beslag.
- Garneer met een beetje poedersuiker voor het serveren.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Bakken
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 muffin
- Calories: ca. 200 kcal
- Sugar: ca. 15g
- Sodium: ca. 150mg
- Fat: ca. 10g
- Saturated Fat: ca. 1.5g
- Unsaturated Fat: ca. 8.5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ca. 25g
- Fiber: ca. 1g
- Protein: ca. 3g
- Cholesterol: ca. 20mg
Keywords: sinaasappelmuffins, luchtige muffins, ontbijtmuffins, tussendoortje