Description
Mini pannenkoekjes die heerlijk luchtig en zacht zijn.
Ingredients
Scale
- 200g bloem
- 2 eieren
- 300ml melk
- 50g suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 snufje zout
- Boter of olie om te bakken
Instructions
- Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
- Klop de eieren los en voeg deze samen met de melk toe aan het droge mengsel.
- Mix tot een glad beslag.
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep kleine hoopjes beslag in de pan.
- Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
- Serveer direct.
Notes
- Serveer met je favoriete toppings zoals fruit, siroop of slagroom.
- Zorg dat het beslag niet te dik is, voeg eventueel een beetje extra melk toe.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 15 minuten
- Category: Ontbijt/Brunch
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 5-6 mini pannenkoekjes
- Calories: 180 kcal
- Sugar: 8g
- Sodium: 150mg
- Fat: 6g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 1g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: mini pannenkoeken, fluffy pannenkoeken, luchtige pannenkoeken, ontbijt, brunch, recept