Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flourless Pumpkin Yogurt Cake

Flourless Pumpkin Yogurt Cake: 1 perfect recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een lichte en luchtige cake zonder bloem, gemaakt met pompoen en yoghurt. Perfect voor een gezond tussendoortje of dessert.


Ingredients

Scale
  • 200g pompoenpuree
  • 150g Griekse yoghurt
  • 100g honing
  • 2 eieren
  • 50g amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de pompoenpuree, Griekse yoghurt en honing in een kom.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed.
  4. Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles net gecombineerd is.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notes

  • Je kunt ook kokosyoghurt gebruiken voor een zuivelvrije optie.
  • Voeg eventueel gehakte noten toe aan het beslag.
  • Bestrooi met poedersuiker of serveer met een dollop yoghurt.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 plakje
  • Calories: 180 kcal
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 8g
  • Saturated Fat: 2g
  • Unsaturated Fat: 6g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 20g
  • Fiber: 3g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 60mg

Keywords: pompoencake, bloemloze cake, gezonde cake, yoghurt cake, herfst cake