Description
Een lichte en luchtige cake zonder bloem, gemaakt met pompoen en yoghurt. Perfect voor een gezond tussendoortje of dessert.
Ingredients
Scale
- 200g pompoenpuree
- 150g Griekse yoghurt
- 100g honing
- 2 eieren
- 50g amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de pompoenpuree, Griekse yoghurt en honing in een kom.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop goed.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles net gecombineerd is.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notes
- Je kunt ook kokosyoghurt gebruiken voor een zuivelvrije optie.
- Voeg eventueel gehakte noten toe aan het beslag.
- Bestrooi met poedersuiker of serveer met een dollop yoghurt.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plakje
- Calories: 180 kcal
- Sugar: 15g
- Sodium: 50mg
- Fat: 8g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 20g
- Fiber: 3g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 60mg
Keywords: pompoencake, bloemloze cake, gezonde cake, yoghurt cake, herfst cake