Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flourless Chocolate Pumpkin Ginger Cake

Flourless Chocolade Pompoen Gember Taart 200g


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Een rijke en vochtige taart met chocolade, pompoen en gember, glutenvrij.


Ingredients

Scale
  • 200g pure chocolade, gehakt
  • 100g boter
  • 150g suiker
  • 3 eieren
  • 200g pompoenpuree
  • 50g amandelmeel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Snufje kruidnagel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie of in de magnetron. Roer glad.
  3. Klop de suiker en eieren in een kom tot een licht en luchtig mengsel.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en mix goed.
  5. Roer de pompoenpuree erdoor.
  6. Meng in een aparte kom het amandelmeel, gemalen gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en zout.
  7. Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
  8. Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
  9. Bak de taart 35-40 minuten, of tot een satéprikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  10. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster verder laat afkoelen.

Notes

  • Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
  • Bewaar de taart luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 40 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 30g
  • Sodium: 50mg
  • Fat: 22g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 10g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 4g
  • Protein: 6g
  • Cholesterol: 90mg

Keywords: chocoladetaart, pompoentaart, gembertaart, glutenvrij, nagerecht, herfst, feestelijk