Description
Een rijke en vochtige taart met chocolade, pompoen en gember, glutenvrij.
Ingredients
Scale
- 200g pure chocolade, gehakt
- 100g boter
- 150g suiker
- 3 eieren
- 200g pompoenpuree
- 50g amandelmeel
- 1 theelepel gemalen gember
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Snufje kruidnagel
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie of in de magnetron. Roer glad.
- Klop de suiker en eieren in een kom tot een licht en luchtig mengsel.
- Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en mix goed.
- Roer de pompoenpuree erdoor.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel, gemalen gember, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en zout.
- Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide springvorm.
- Bak de taart 35-40 minuten, of tot een satéprikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster verder laat afkoelen.
Notes
- Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
- Bewaar de taart luchtdicht verpakt op kamertemperatuur.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 30g
- Sodium: 50mg
- Fat: 22g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 4g
- Protein: 6g
- Cholesterol: 90mg
Keywords: chocoladetaart, pompoentaart, gembertaart, glutenvrij, nagerecht, herfst, feestelijk