Description
Een heerlijke fruitige taart met een knapperige korst en een sappige vulling.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 125 gram koude boter, in blokjes
- 50 gram suiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 500 gram gemengd fruit (bijv. appels, bessen, peren)
- 50 gram suiker (voor de vulling)
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel citroensap
Instructions
- Meng bloem, koude boter, 50 gram suiker, ei en zout tot een samenhangend deeg.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol de helft van het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
- Meng het fruit met 50 gram suiker, maïzena en citroensap.
- Verdeel de fruitvulling over de deegbodem.
- Rol de resterende deeghelft uit en leg deze over de vulling. Druk de randen goed aan.
- Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de korst goudbruin is.
- Laat de taart afkoelen voor het serveren.
Notes
- Gebruik seizoensfruit voor de beste smaak.
- Serveer de taart warm met een bolletje vanille-ijs.
- Prep Time: 30 minuten
- Cook Time: 50 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350
- Sugar: 35g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 4g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: fruittaart, gebak, dessert, fruit, taart