Description
Sappige en smaakvolle rundvleesreepjes bereid in de slowcooker.
Ingredients
Scale
- 1 kg rundvlees, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml runderbouillon
- 150 ml rode wijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels maizena (optioneel, voor binding)
- 2 eetlepels koud water (optioneel, voor binding)
Instructions
- Bestrooi de rundvleesblokjes met zout en peper.
- Bak het rundvlees kort aan in een pan met wat olie tot het bruin is aan alle kanten.
- Doe het aangebakken rundvlees in de slowcooker.
- Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe aan de slowcooker.
- Giet de runderbouillon, rode wijn, sojasaus en worcestersaus erbij.
- Voeg de tijm en rozemarijn toe.
- Roer alles goed door.
- Dek de slowcooker af en laat het 4-6 uur op hoge stand of 8-10 uur op lage stand garen, totdat het rundvlees mals is.
- Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
- Als je een dikkere saus wilt, meng dan de maizena met het koude water tot een glad papje en roer dit door de runderreepjes in de laatste 30 minuten van de kooktijd.
Notes
- Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta.
- Voeg groenten toe zoals wortelen of champignons in de laatste 2 uur van de kooktijd.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 4-10 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Slowcooker
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: Ongeveer 350 kcal (zonder maizena)
- Sugar: Ongeveer 5g
- Sodium: Ongeveer 600mg
- Fat: Ongeveer 15g
- Saturated Fat: Ongeveer 5g
- Unsaturated Fat: Ongeveer 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: Ongeveer 10g
- Fiber: Ongeveer 1g
- Protein: Ongeveer 35g
- Cholesterol: Ongeveer 100mg
Keywords: rundvlees, slowcooker, stoofpot, mals, smaakvol, hoofdgerecht