Description
Een klassieke Flamande pruimentaart, met een rijke vulling van verse pruimen en een knapperige korst.
Ingredients
Scale
- 500g verse pruimen, ontpit en gehalveerd
- 200g bloem
- 100g koude boter, in blokjes
- 50g suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- Snufje zout
Instructions
- Maak het deeg: meng bloem, suiker en zout. Voeg de boter toe en wrijf tot kruimels. Voeg het ei toe en meng tot een deegbal. Wikkel in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm.
- Meng de gehalveerde pruimen met kaneel, suiker en citroensap.
- Verdeel de pruimen over de deegbodem.
- Bak de taart 30-40 minuten, of tot de korst goudbruin is en de pruimen zacht zijn.
- Laat afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer eventueel met slagroom of vanille-ijs.
- Gebruik rijpe pruimen voor de beste smaak.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Belgisch
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 50mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 9g
- Unsaturated Fat: 6g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 3g
- Protein: 4g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: Flamande pruimentaart, pruimentaart, Belgische taart, fruit taart, dessert