Description
Maak heerlijke, luchtige brioche broodjes in je airfryer.
Ingredients
Scale
- 500 gram bloem
- 75 gram suiker
- 1 zakje gist (7 gram)
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 100 gram boter, zacht
Instructions
- Meng bloem, suiker, gist en zout in een grote kom.
- Voeg eieren en melk toe. Kneed tot een soepel deeg.
- Voeg de zachte boter in delen toe en kneed tot het volledig is opgenomen.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er broodjes van.
- Leg de broodjes in het airfryer mandje, zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
- Bak de broodjes in de airfryer op 160°C voor ongeveer 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Notes
- Je kunt de broodjes bestrijken met een geklutst ei voor een glanzend resultaat.
- Controleer de gaarheid van de broodjes halverwege de baktijd.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 12 min
- Category: Bakken
- Method: Airfryer
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 broodje
- Calories: 300
- Sugar: 15
- Sodium: 200
- Fat: 12
- Saturated Fat: 7
- Unsaturated Fat: 5
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 40
- Fiber: 2
- Protein: 8
- Cholesterol: 50
Keywords: airfryer, brioche, broodjes, bakken, recept, eenvoudig, snel