Description
Een snel en eenvoudig eenpansgerecht met kip, bonen, maïs en paprika, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Ingredients
Scale
- 450 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 paprika’s (verschillende kleuren), in reepjes gesneden
- 1 blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400 g) maïskorrels, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, gehakt (optioneel, voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan of diepe koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesnipperde ui en paprikareepjes toe aan dezelfde pan. Bak ze 5-7 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Voeg de zwarte bonen, maïskorrels, tomatenblokjes, komijnpoeder en chilipoeder toe aan de pan. Roer goed door.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de saus iets is ingedikt.
- Voeg de gebakken kipfiletblokjes terug in de pan en roer door. Verwarm nog een paar minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander, indien gewenst, en serveer.
Notes
- Serveer met rijst, tortilla’s of een groene salade.
- Restjes zijn heerlijk de volgende dag.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Eenpansgerecht
- Cuisine: Mexicaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 600mg
- Fat: 10g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 10g
- Protein: 30g
- Cholesterol: 70mg
Keywords: kip, eenpansgerecht, Mexicaans, bonen, maïs, paprika