Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een heerlijk stuk Exquise Chocoflan met een chocolade bodem, romige vla en karameldressing.

Exquise Chocoflan of Onmogelijke Taart


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 7 uur 20 min
  • Yield: 8-10 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke combinatie van romige flan en rijke chocoladecake, die tijdens het bakken van plaats wisselt.


Ingredients

Scale
  • 1 pakje (ongeveer 150g) chocoladecake mix
  • 1 pakje (ongeveer 100g) vanille pudding mix
  • 1 blik (ongeveer 397g) gecondenseerde melk
  • 1 blik (ongeveer 300ml) verdampte melk
  • 4 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje (ongeveer 200g) suiker
  • 1/2 kopje (ongeveer 120ml) water

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Bereid de chocoladecake mix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het beslag in een ingevette cakevorm (ongeveer 23cm).
  3. Klop in een aparte kom de vanille pudding mix, gecondenseerde melk, verdampte melk, eieren en vanille-extract tot een glad mengsel.
  4. Giet dit mengsel voorzichtig over het chocoladebeslag in de cakevorm.
  5. Bak de taart au bain-marie in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker die in de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
  6. Laat de taart volledig afkoelen op kamertemperatuur.
  7. Dek de taart af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast, of het liefst een hele nacht.
  8. Om de taart te serveren, keer je hem om op een serveerschaal. De flanlaag zou bovenop moeten liggen.

Notes

  • Zorg ervoor dat de cakevorm goed is ingevet om plakken te voorkomen.
  • Het au bain-marie proces zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt dat de flan uitdroogt.
  • Het volledig laten afkoelen en opstijven in de koelkast is cruciaal voor het omkeren van de taart.
  • Prep Time: 20 min
  • Cook Time: 60 min
  • Category: Dessert
  • Method: Baking
  • Cuisine: Internationaal

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 55g
  • Sodium: 200mg
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 12g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 60g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 10g
  • Cholesterol: 100mg

Keywords: chocoflan, onmogelijke taart, chocolade, flan, dessert, bakken, recept