Description
Een heerlijke combinatie van romige flan en rijke chocoladecake, die tijdens het bakken van plaats wisselt.
Ingredients
Scale
- 1 pakje (ongeveer 150g) chocoladecake mix
- 1 pakje (ongeveer 100g) vanille pudding mix
- 1 blik (ongeveer 397g) gecondenseerde melk
- 1 blik (ongeveer 300ml) verdampte melk
- 4 grote eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 kopje (ongeveer 200g) suiker
- 1/2 kopje (ongeveer 120ml) water
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bereid de chocoladecake mix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het beslag in een ingevette cakevorm (ongeveer 23cm).
- Klop in een aparte kom de vanille pudding mix, gecondenseerde melk, verdampte melk, eieren en vanille-extract tot een glad mengsel.
- Giet dit mengsel voorzichtig over het chocoladebeslag in de cakevorm.
- Bak de taart au bain-marie in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker die in de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de taart volledig afkoelen op kamertemperatuur.
- Dek de taart af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast, of het liefst een hele nacht.
- Om de taart te serveren, keer je hem om op een serveerschaal. De flanlaag zou bovenop moeten liggen.
Notes
- Zorg ervoor dat de cakevorm goed is ingevet om plakken te voorkomen.
- Het au bain-marie proces zorgt voor een gelijkmatige garing en voorkomt dat de flan uitdroogt.
- Het volledig laten afkoelen en opstijven in de koelkast is cruciaal voor het omkeren van de taart.
- Prep Time: 20 min
- Cook Time: 60 min
- Category: Dessert
- Method: Baking
- Cuisine: Internationaal
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 55g
- Sodium: 200mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 60g
- Fiber: 2g
- Protein: 10g
- Cholesterol: 100mg
Keywords: chocoflan, onmogelijke taart, chocolade, flan, dessert, bakken, recept