Description
Een makkelijk recept voor een heerlijke, luchtige vanillecake, perfect voor iedereen die geen eieren gebruikt.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 200 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/4 theelepel zout
- 240 ml melk
- 120 ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel witte azijn
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout.
- Klop in een aparte kom de melk, olie en vanille-extract door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Voeg de azijn toe en roer kort door.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm.
- Bak gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Notes
- Je kunt ook karnemelk gebruiken in plaats van melk voor een nog zachtere cake.
- Voeg eventueel wat citroenschil toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 35 min
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300
- Sugar: 40g
- Sodium: 200mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 13g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 1g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: eivrije vanillecake, veganistische cake, makkelijke cake, bakken zonder ei, dessert recept